prva stranica - zajednička
uvod u VIP Zonu
zona
tijelo
hormoni
upala
AA toksična masnoća
prehrana
recepti
vjezbanje
krenimo
linkovi
newsletter

 

Kako je sve započelo
kratka povijest portala

Nakon dosta godina intenzivnog proučavanja i prakticiranja Zone odlučio sam svoje znanje i oduševljenje podijeliti s drugima. Osim plaćenih predavanja i seminara o Zoni smatrao sam ispravnim pružiti i besplatne informacije osobama koje si financijski ne mogu priuštiti dolazak na neki od seminara. Zato sam sredinom 2011. godine počeo raditi prvu verziju web portala o Zoni. Vrlo brzo se pokazala potreba i za dodatnim informacijama i pojašnjenjima pa je tako nastao i pripadajući forum. Zato forum ne predstavlja neovisnu cjelinu, već se bitno naslanja na prijašnji i ovaj web portal, kao i na portale koji su u pripremi (odgovarajuće linkove imate na dnu svake stranice)...

Više pročitajte u VIP ZONI!

Budućnost portala
nadogradnje

Ovaj portal će biti kontinuirano dorađivan i proširivan novim informacijama, nadamo se. Važnije izmjene ili dopune bit će objavljivane putem e-pošte. Zato, ako želite biti u tijeku, da vam ne promakne neka važna nova informacija, pretplatite se na Newsletter. Ne brinite, u svakom se trenutku lako možete ispisati s mailing liste klikom na link koji ide sa svakim e-mailom.


Izjava o odricanju od odgovornosti
o odnosu prema službenoj medicini i alternativi

Na samom početku želim istaknuti važnu činjenicu da usluge koje nudimo ne predstavljaju oblik medicinske pomoći kakva je poznata u službenoj suvremenoj medicini. Dakle, ono što vam mi možemo ponuditi nije oblik liječenja kako ga definiraju medicinska znanost i legislativa. Mi vam nećemo prepisati nijedan lijek ili terapiju, to prepuštamo vašem odabranom liječniku ili specijalisti; niti ćemo vas na bilo koji način ometati da provodite terapiju koju ste već dobili. Ali ćemo vas upozoravati da pazite kako na vas djeluju doze lijekova koje su vam ranije bile prepisane. Najbolji primjer su dijabetičari. Prelaskom na Zonu smanjuje se potreba za inzulinom. Ako toj činjenici ne budete poklanjali pažnju možete otići u suprotnu krajnost jer vam ranije prepisane doze lijeka mogu početi praviti problem. No, nemojte samostalno smanjivati doze lijekova. Činite to uz suglasnost liječnika.

Imajte na umu da smisao ovog portala nije liječenje već edukacija. To znači da ne snosimo nikakvu odgovornost ukoliko slijedom naših uputa ne uspijete poboljšati svoje zdravstveno stanje. Ovdje vrijede ista pravila koja prihvaćaju i polaznici koji fizički pristupaju tečaju. Oblik takve izjave imate ovdje.

Također Vam nećemo nuditi ništa što se može nazvati "alternativom"...

Više pročitajte u VIP ZONI!


Kratka definicija zone
jedna od mogućih

Naglašavam, Omega RX zona (ili kraće Zona) nema nikakve veze s alternativom, mada doista predstavlja alternativu uvriježenom poimanju bolesti i zdravlja kakvo ima službena zapadna medicina. Zona nas uči kako hranu koristiti kao lijek, kako na prirodan način držati nekoliko hormonalnih sustava tijela u idealnoj ravnoteži. Imajte na umu da se radi doslovno o više od stotinu poznatih hormona (o broju još neotkrivenih bolje da i ne špekuliram) s kojima nije moguće drugačije upravljati do li na način da jedemo hranu koja pogoduje proizvodnji onih koji nam koriste i vode nas u smjeru zdravlja, a da izbjegavamo hranu koja pomaže proizvodnju hormona koji nas vodi prema kroničnoj bolesti. Kad shvatite da je 90% uzroka za razvoj većine kroničnih oboljenja identično i da ih promjenom prehrane i stila života sve možemo u značajnoj mjeri ukloniti, a time bolest ublažiti ili čak sasvim izliječiti, shvatit ćete zašto tvrdim da Zona može značajno pomoći kod većine kroničnih oboljenja. Osim toga, nastojat ću vam sustavno i jednostavno objasniti sve važnije mehanizme koji dovode do razvoja kronične bolesti i kako od kronične bolesti ponovo krenuti prema zdravlju. Želim da se sami uvjerite da se ovdje doista radi o vrhunskoj znanosti. Što više znate, bit ćete motiviraniji i sigurniji u ono što činite. Zato na ovim stranicama izbjegavam frazu:"Vjerujte mi na riječ!"

Kupi - prodaj taktika
paravan za prodaju 

Ove stranice nisu napravljene niti da bi prikrile namjeru da vam nešto prodam. Ono što možete pronaći za kupiti na ovim web stranicama ponuđeno je zato da lakše i jeftinije nabavite kvalitetne dodatke ishrani koji će vam znatno olakšati zoniranje. Ako iste proizvode možete drugdje naći jeftinije, ili bolje proizvode za istu cijenu, učinite onako kako je vama korisnije.

Darko Ercegović


Centar zdrave prehrane
                                           statistika:  - -


      vezani portali (trenutno: aktivni i u pripremi)

    forum  karcinomi  karcinomi  dijabetes i debljina  srce  udruga Zona  sportaši  Alzheimer