Nulta stranica portala
prva stranica - zajednička
besplatne stranice
Omega RX zona: kompletan tečaj
O nama
dućan
ekonomski elementi zone
natuknice
newsletter

  Ponuda tečajeva   riblje ulje   pomoćni alati   hrana   literatura   recepti   ostalo  
 

Da se podsjetimo

Kao što možete vidjeti na drugim stranicama portala, 80% ovog programa zdravlja odnosi se na pravilnu prehranu. Ovdje ću preskočiti objašnjavanje mnoštva zabluda o tome što zdrava prehrana doista je. Tek želim napomenuti da se ovaj element sastoji od dva glavna čimbenika:

  1. Održavanja idealnog omjera proteina, ugljikohidrata i masnoća u svakom obroku, u omjeru: 30%-40%-30%. Ovaj omjer pruža idealan hormonalni odgovor u tijelu ako promatramo hormone inzulin, glukagon i kortizol.

  2. Dodavanje adekvatne količine ribljeg ulja (što ovisi o vrsti zdravstvenog problema) i smanjenje konzumiranja određenih vrsta masnoća (prvenstveno jeftinih biljnih ulja: sojinog, suncokretovog, repičinog; i svih margarina). Ovo je potrebno činiti kako bi potakli veću proizvodnju "dobrih" eikosanoida (koji nas vode prema stanju zdravlja) a smanjili proizvodnju "loših" eikosanoida (koji potiču tihu upalu u tijelu i dovode do razvoja kroničnih bolesti).

Drugi element je razmjerno jednostavno shvatiti i provoditi. Međutim, održavanje pravilnog omjera makronutrijenata je prilično zamoran posao, u smislu da je potrebno mnogo vještine s matematikom i jako puno računanja, konzultiranja tablica. Mislim da je ovo najvažniji razlog zašto su mnoge osobe, koje su se na svom primjeru uvjerile u djelotvornost zone, s vremenom odustale od zoniranja. Mnogima je u prevladavanju ovog problema pomogla knjiga doktorice Vanje Grbac Gredelj: Hrvatska kuharica u zoni. Cijelo jedno poglavlje knjige možete pogledati ovdje a u VIP Zoni imate također dosta recepata iz njene knjige.

Uzonirajte vlastite recepte

Sigurno imate neka jela koja su vam osobito draga i ne želite ih se odreći. Zato smo i osmislili ovu uslugu. Jednostavno nam pošaljite kompletan recept za određeno jelo. Naše osoblje će ga pregledati, izračunati koliko blokova pojedinih makronutrijenata  ima u njemu i koliko odstupa od idealnog omjera 30-40-30. Također ćete biti obaviješteni o tome koje bi namirnice bilo dobro zamijeniti nekim drugima i što trebate dodati ili oduzeti da jelo bude idealno uzonirano. Sva ovako uzonirana jela dodat ćemo u bazu recepata u VIP Zoni. Ukoliko potrošite na zoniranje obroka 500 kn, upozorite nas na to pa ćemo vam besplatno poslati kalkulator blokova i obučiti vas kako da sami dalje podešavate svoje obroke da budu u skladu sa zonom. Za osobe s pretplatom na Premium tečaj usluga zoniranja obroka je besplatna. Evo cijena za osobe koje povremeno žele uzonirati obrok ili jelo:

Cijena za kompleksno jelo: 100 kn + PDV
Cijena za jednostavno jelo:  50 kn + PDV

Kontakti: prodaja@ozdravimo.info